Изследване на Световната здравна организация относно нагласите и поведението на

...
Изследване на Световната здравна организация относно нагласите и поведението на
Коментари Харесай

Доц. Околийски: 37% от българите не искат да се ваксинират срещу COVID-19

Изследване на Световната здравна организация по отношение на настройките и държанието на българите по време на коронакризата демонстрира, че към 37% от хората не желаят да си слагат бъдеща ваксина. Това заяви доцент Михаил Околийски, неин представител в България. По думите му аргументите се коренят във подправени вярвания в тайни теории, че имунизацията има някакви други планове.

„ В съпоставяне с други страни в Европа, ние сме на едно от първите места по подмолно мислене и по това да имаме вяра, че има секрети организации, които движат избрани процеси – да вземем за пример пандемията. От друга страна, през годините в България доста малко се е вложило в публично здраве и предварителна защита “, сподели доцент Михаил Околийски.

Изследването на СЗО действително демонстрира, че българинът става все по-мнителен. Анкетата е направена през избрани интервали – юли, октомври, и се вижда, че скепсисът се е нараснал. "Надявам се внезапното нарастване на случаите да вразуми хората, че това е доста съществено, и те да се убедят, че имунизацията е нещо потребно ", разяснява Околийски.

Според него неспазването на ограниченията не е тъй като сме недисциплинирани или доста неприятни европейци, а е знак за това, че нещо с душeвността ни скърца. „ Ние се усещаме тъжни, депресирани, постоянно безредни и един от знаците за това е неспазването на ограниченията “, изясни доцентът.

По думите му в България чувство за беззащитност има при към 62% у хората, а боязън при към 60%. Субективното прекарване за стрес и неналичието на излаз води до увеличена приложимост на алкохол при мъжете, а при дамите – на непредписани от доктор лекарства, обезболяващи, изясни доцент Михаил Околийски. Той уточни, че алкохолът води до нараснали равнища на експанзия - има 17 дами убити от сътрудниците си от началото на пандемията и гърмеж на сигнали за домашно принуждение.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР