Изследване на поделение на "Файненшъл таймс" показва, че през следващите

...
Изследване на поделение на "Файненшъл таймс" показва, че през следващите
Коментари Харесай

Фандъкова: Скоро София ще е сред най-атрактивните места за чуждестранни инвестиции

Изследване на отделение на "Файненшъл таймс " демонстрира, че през идващите две години София ще е измежду най-атрактивните места за задгранични вложения. Публичните вложения притеглят и частни. Това е методът да се реализира стопански напредък., сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията "Бъдещето на икономическия и паричен съюз ".

По данни на Българска народна банка за първите седем месеца в София са вложени 220 милиона евро - това са нови работни места и повече приходи за хората, добави Фандъкова. В столицата са повече от 90 % от софтуерните компании в страната, където са заети над 40 хиляди души, сподели още тя.

Кметът означи, че София и районът са привлекателна дестинация за доста компании, с помощта на високоскоростния интернет, добре квалифицираните младежи и конкурентното възнаграждение.

Фандъкова изрази убеденост, че общината и страната ще продължат да работят по този начин, че да основават добре подредена и почтена среда за развиване на бранша на високите технологии, тъй като това е секторът, който в действителност оказва помощ за повишение на стандарта в нашия град. Само за 5 години софтуерният бранш бележи растеж от 120% в България и изрично е измежду най-бързо разрастващите се у нас, като основава нови и високо платени места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР