Изследователи от университета в Упсала в Швеция са открили нов

...
Изследователи от университета в Упсала в Швеция са открили нов
Коментари Харесай

Учени откриха нов вид коронавирус сред гризачи в Швеция -

Изследователи от университета в Упсала в Швеция са разкрили нов вид ковид в горски полевки - гризачи, обитаващи регион в Швеция, оповестява в. The Jerusalem Post.

Рецензираното изследване, оповестено в Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI) изследва почти 260 горски полевки в окръг Йоребру, Швеция, и изолира вируса " Grimsö ".

Ръждивата горска полевка е тип гризач с червеникаво-кафеникава четина. Обитава паркове и градини, и се храни с плодове, ядки и дребни инсекти.

Изследователи от Научния център по зооноза на университета изследвали взаимоотношението на вирусите, пренасяни от животни на хора. „ Вирусът Grimsö “ се смята за сезонен вид COVID-19 и може да се предава на хората от гризачи и мишки.

Все още не знаем какви евентуални закани може да съставлява вирусът Grimsö за публичното здраве, сподели проф. Оке Лундквист, началник на Научния център за зооноза. - Въпреки това, въз основа на нашите наблюдения и предходни коронавируси, имаме добра причина да продължим да следим коронавирусите измежду дивите гризачи.

С повишаването на инфекциозните болести, свързани с гризачи, проучванията към животните гостоприемници са от основно значение за оправянето с бъдещите огнища, уверени са учените.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР