Изследователи от университета в Суонзи установиха, че ако се намали

...
Изследователи от университета в Суонзи установиха, че ако се намали
Коментари Харесай

Имунитетът се подобрява при по-малко използване на социалните медии

Изследователи от университета в Суонзи откриха, че в случай че се понижи потреблението на обществените медии с 15 минути дневно, може доста да усъвършенства цялостното здраве и имунитета. Освен това изследваните лица са имали понижени индикатори за възприятие на самотност и меланхолия. Резултатите от работата са оповестени в Journal of Technology in Behavior Science.

Изследователите следиха в продължение на три месеца 50 участници (33 дами и 17 мъже) на възраст 20-25 години. Всеки месец те бяха питани за физическото и психическото им здраве, както и за времето, прекарано в сърфиране в обществените медии. След това те бяха помолени да понижат с 15 минути дневно нормалното си време в обществените мрежи. Получената информация беше съпоставена с данните на две контролни групи, които използваха обществените мрежи всекидневно.

Резултатите демонстрират, че групата, която е била помолена да понижи потреблението на обществените медии, има приблизително 15% усъвършенстване във функционалността на имунната система. По-конкретно, те са имали по-малко настинки, грипове, брадавици, 50% усъвършенстване в качеството на съня и 30% понижение на признаците на меланхолия.

Все отново би трябвало да се означи, че първата група в последна сметка употребява 40 минути по-малко обществени медии вместо поисканите 15 минути, до момента в който втората група усили с 10 минути контактуването с тези медии.

Бъдещите проучвания възнамеряват да открият дали връзката сред потреблението на обществени медии и здравните фактори е директна или зависи от други справедливи фактори като меланхолия или физическа интензивност. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР