Изследователи от университета в Грайфсвалд, Германия, съобщиха, че са открили

...
Изследователи от университета в Грайфсвалд, Германия, съобщиха, че са открили
Коментари Харесай

Откриха причината за тромбозите при ваксината на АстраЗенека |

Изследователи от университета в Грайфсвалд, Германия, оповестиха, че са разкрили повода за проблемите с имунизацията на АстраЗенека. Те са открили, че при някои пациенти препаратът провокира прекомерно мощен отговор, който кара тялото им да създава тромбоцити, съобщи Българска телеграфна агенция.

Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички имунизацията е задействала тромбоцитите в кръвта. Това нормално се случва при рани - тогава се задействат тромбоцитите и провокират съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора имунизацията провокира активиране на механизъм, който води до формиране на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно разпознат от откривателите, е било допустимо и незабавно да се откри точното лекуване за такива положения.

Лекарства има и те са 100% ефикасни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а единствено при настъпване на затруднения, настояват учените и разясняват, че лекуването предотвратява образуването на тромб.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР