Изследователи от няколко страни решиха да изучават връзката между котките

...
Изследователи от няколко страни решиха да изучават връзката между котките
Коментари Харесай

Учени направиха на пух и прах няколко мита, в които вярваме цял живот!

Изследователи от няколко страни взеха решение да учат връзката сред котките и хората, резултата на захарта върху тялото на децата, смяната в размера на сивото вещество в мозъка на дамите и други добре познати към този момент теории. Те са съумели да развенчаят едни от най-популярните научни легенди, споделя Yahoo, представено от задгранични медии.

Едно от най-честите неверни изказвания в света е съществуването на „ тъмна” страна на Луната. Според НАСА от спътник елементарно се вижда, че Слънцето осветява Луната не както Земята, а от всички страни, а „ тъмната” такава е просто мит.

Доктор от английския университет Солфорд отхвърли върховенството на „ петте секунди” по време на които се допуска, че по падналата на пода храна не се полепват бактерии. Според специалисти микроорганизмите се прикрепват към храната незабавно. Прави се и конкретизиране – тези бактерии могат да бъдат изцяло безвредни за хората.

Друг мит, който откривателите са открили, че не съществува, се отнася до сивото вещество на мозъка на дамите след раждане. Мнозина имат вяра, че с раждането на дете, представителките на нежния пол губят част от сивото си вещество. Служителите на научното списание New Scientist, организират изследване, което съумява да опровергае това умозаключение. Според тях по време на бременността мозъчната интензивност при дамите в действителност понижава, само че тя се възвръща незабавно след раждането.

Много от хората по света считат, че котките считат един човек за глава на фамилията. За да ревизира дали това е по този начин, чиновници на университета в щата Орегон взеха 50 котки и ги лишиха от храна и миризми, свързани с хората, в продължение на няколко часа. Връщането им към познатата среда обаче демонстрира, че множеството животни избират да прекарват времето си с човек, а не с храна.

Доктор Марк Ворайч изследва вероятното въздействие на захарта върху деца. Както се вижда от резултатите от изследването, глюкозата и захарозата не въздействат по никакъв метод на държанието на детето.

Превод и редакция БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР