Изследователи от Калифорния откриха, че стареенето зависи от механизмите на

...
Изследователи от Калифорния откриха, че стареенето зависи от механизмите на
Коментари Харесай

Стареенето зависи от ДНК механизмите

Изследователи от Калифорния откриха, че стареенето зависи от механизмите на ДНК, написа " Дейли Мейл ". Специалистите следили скоростта на измененията, настъпили в ДНК на над 4000 души на възраст над 57 години. И открили, че някои от тях са с действителна възраст 40 години повече от биологичната. За други картината е тъкмо противоположната.

Авторът на проучването, професорът по геронтология Айлийн Криминс, акцентира: " Неблагоприятният обществен опит може да промени нашия епигенетичен профил по подобен метод, че в последна сметка индиректно да повлияе на здравето и процесите на стареене. Например един от пациентите на 66 беше с действителна възраст от 114, а различен на 59 се оказа единствено на 23 години. "

Реалната и биологична възраст на хората се дефинира посредством кръвни проби, които мерят измененията в ДНК благодарение на " епигенетичен часовник ". Епигенетиката е проучване на химични съставни елементи, които се прибавят към единични гени и могат да контролират тяхната интензивност. Те въздействат върху производството на протеини в избрани кафези. Наред с епигенетичните промени, тютюнопушенето, стресът, мръсният въздух и затлъстяването форсират стареенето на човешкото тяло.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР