Изследователи от Австралия за пореден път успяха да направят снимки

...
Изследователи от Австралия за пореден път успяха да направят снимки
Коментари Харесай

Мистериозната военна база на Антарктида пак се показа изпод снега

Изследователи от Австралия за следващ път съумяха да създадат фотоси на изоставена военна база, която се намира в Антарктида. Ръководителят на групата Ерик Робъртс заяви, че целият регион, където се намира базата, е бил изследван авансово, написа The Sun, представен от Блиц.

Експертите декларират, че военната база последователно потъва в ледника и безусловно след няколко години от нея няма да остане никаква диря.

``
реклама

Учените се надяват експедицията им, която е планувана за месец декември, да им разреши да узнаят повече за тайнствената база. Изследователите имат намерение да се снабдят с някакви документи и артефакти, които вероятно се съхраняват там.

По-рано се появи информация, в регионът е проучван единствено благодарение на фотоси от космоса. От тях е открито, че във въпросния сектор има странни постройки и писта за политане и кацане.



Източник от Пентагона разкри, че се възнамерява експедиция. В групата ще влязат американски учени, няколко сапьора и научни служащи. Те ще се опитат да изяснят на коя страна е тайнствената база.

 Следва да се означи, че през юли въпросният обект не е бил закрепен на нито една сателитна фотография. Учените допускат, че е била покрита със сняг при следващата  снежна стихия.

Експертите означават, че ще бъде доста мъчно да се откри базата, само че те разполагат с точни координати, което доста опростява задачата им.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: