Изразява се дълбока загриженост от случващото сеМинистерството на външните работи

...
Изразява се дълбока загриженост от случващото сеМинистерството на външните работи
Коментари Харесай

МВнР връчи на Скопие нота срещу прояви и лозунги срещу България

Изразява се дълбока угриженост от протичащото се

Министерството на външните работи (МВнР) изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) по отношение на установените през последните дни в общественото пространство на прилежаща РСМ многочислени прояви и лозунги, ориентирани против България, оповестиха от Министерство на външните работи.

В нотата се показва дълбока угриженост от протичащото се, което е в отговор и на популяризирания антиевропейски разказ против одобряването на добросъседски връзки сред двете страни.

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в общественото пространство ескалират в миг, когато София и Скопие интензивно търсят път към градивен разговор и намиране на трайни взаимноприемливи решения в полза на европейската интеграция на РСМ и района, показват от Министерство на външните работи.

Вярваме, че сходни прояви ще се трансфорат в част от предишното, а нашите две страни ще съумеят да отворят нова страница в връзките си, учредена на взаимно почитание и откровено другарство, декларират още от Министерство на външните работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР