Израелският президент Ицхак Херцог изрази днес готовността на страната си

...
Израелският президент Ицхак Херцог изрази днес готовността на страната си
Коментари Харесай

Израел предложи примирие в Газа

Израелският президент Ицхак Херцог изрази през днешния ден готовността на страната си да контракти ново прекъсване на огъня в линията Газа благодарение на интернационалните медиатори, съобщи " Ройтерс ".

Херцог разясни, че новото прекъсване на огъня би имало за цел освобождението на още хора, взети за заложници от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " при невижданата му офанзива против еврейската страна на 7 октомври, както и основаването на предпоставки за доставката на спомагателна филантропична помощ за цивилните в палестинския анклав.

В спора сред Израел и " Хамас " към този момент имаше едно прекъсване на огъня.

" Израел е подготвен за нова филантропична пауза и за допускането на още филантропична помощ за освобождението на заложници ", съобщи Херцог на среща с посланици.

Високопоставен представител на " Хамас " съобщи пред " Ройтерс ", че палестинското придвижване отхвърля да води договаряния за замяна на заложници с палестински пандизчии в изискванията на продължаваща война с Израел, само че е отворено за всяка самодейност за слагането на завършек на спора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР