Израелският премиерл Бенямин Нетаняху обяви по време на телефонен разговор

...
Израелският премиерл Бенямин Нетаняху обяви по време на телефонен разговор
Коментари Харесай

Нетаняху категоричен пред Путин: Израел няма да се спре докато не унищожи Хамас

Израелският премиерл Бенямин Нетаняху разгласи по време на телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, че Израел счита да унищожи палестинското терористично придвижване " Хамас ". 

 

" Министър-председателят даде да се разбере, че Израел е атакуван от брутални и подли убийци, влиза във войната съдбоносен и обединен и няма да спре, до момента в който не унищожи военния и управническия потенциал на Хамас ", се споделя в изказване на кабинета на министър-председателя в обществената мрежа X.

 

От Кремъл оповестяват, че по време на диалога Путин е изразил съболезнования на фамилиите на починалите израелци и е осъдил " всички дейности, при които жертви са цивилни жители ". Според известието на Кремъл, Путин е уведомил Нетаняху за работата по нормализиране на обстановката и попречване на филантропична злополука в линията Газа. 

 

Войната сред Израел и " Хамас " стартира на 7 октомври, откакто терористите от " Хамас " изстреляха стотици ракети против територията на израелската страна, превзеха някои селища, направиха жестики убийства - в това число на бебета, и взеха заложници.

 

Израел съумя да си възвърне контрола над своите територии. Армията му ЦАХАЛ обстрелва линията Газа и се приготвя за сухопътна интервенция. Общият брой на починалите в линията Газа съгласно изказванията на палестинската страна съвсем е достигнал 2700 души, а на ранените - над 9600 души. В Израел жертвите са 1300, а ранените 3700. /БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР