Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Нетаняху е имал сърдечен разговор с Байдън

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, е имал сърдечен диалог с новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Ройтерс, като се базира на известие от канцеларията на Нетаняху.

Двамата са се договорили да се срещнат скоро, с цел да обсъдят многото висящи въпроси и да потвърдят нуждата да продължат с укрепването на мощния съюз сред Съединени американски щати и Израел, се споделя в израелското изказване.

Нетаняху на 8 ноември в Туитър поздрави Байдън и неговия вицепрезидент Камала Харис за избирането им, ден откакто демократът разгласи успеха си в американските президентски избори. В Туитър тогава израелския министър председател благодари на Доналд Тръмп за приятелското му отношение към Израел. В тези известия обаче Нетаняху се въздържа да употребява понятието "избран президент ", когато говореше за Байдън.

Но в този момент в изказването на канцеларията на Нетаняху по отношение на диалога му с Байдън терминът е употребен. Казва се, че "избраният президент на Съединени американски щати е удостоверил дълбоката си ангажираност с Държавата Израел и нейната сигурност ".

Очаква се екипът на Байдън по-късно да популяризира обобщение на телефонния му диалог с Нетаняху.

Израелският министър председател Реувен Ривлин също имаше диалог с Байдън през вчерашния ден и го поздрави за избирането му, наричайки го дълготраен другар на Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР