Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че очаква европейските страни да

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че очаква европейските страни да
Коментари Харесай

Нетаняху очаква ЕС да последва САЩ в признаването на Ерусалим

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че чака европейските страни да последват Съединени американски щати в признаването на Ерусалим за столица на Израел, съобщи Би Би Си.

Нетаняху е на посещаване в Брюксел. Това е първата аудиенция на израелски министър председател в града за последните 20 години.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини обаче съобщи, че позицията на блока по въпроса остава непроменена.

Решението на президента Доналд Тръмп остави Съединени американски щати изолирани по извънредно сензитивния въпрос сред Израел и палестинците.

При идването си в Брюксел Нетаняху още веднъж приветства дейностите на Тръмп като съобщи, че Ерусалим е бил столица на еврейския народ в продължение на 3000 години и Тръмп просто е сложил обстоятелствата изрично на масата.

" Мисля, че всички, или множеството, европейски страни ще реалокират посолствата си в Ерусалим, ще признаят Ерусалим за столица на Израел и ще открият мощно съдействие с нас по въпросите на сигурността, просперитета и мира ", добави той.

Могерини обаче отвърна, че Европейски Съюз ще продължи да признава " интернационалния консенсус " за Ерусалим.

" Мислим, че единственото реалистично решение на спора сред Израел и Палестина е учредено на две страни с Ерусалим столица и на двете ", означи тя като осъди офанзивите против евреи по света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР