Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно
Коментари Харесай

Нетаняху: Надявам се на откриването на българско посолство в Ерусалим

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към разкриване на българско посолство в Ерусалим. Това сподели министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Ерусалим преди срещата му с българския министър председател Бойко Борисов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че терористичните офанзиви са ориентирани против всички, като даже и България е била пострадала от една сходна офанзива. Поради тази причина и тематиката за тероризма същи ще стане част от диалозите сред Нетаняху и Борисов, оповести израелският министър председател.

Бойко Борисов се надява, че по линия на двустранните връзки, до края на годината ще се организира смесено съвещание сред двете държавни управления, което ще бъде в България. Премиерът осведоми, че през днешния ден ще има среща с родственици на починалите при атентата в Сарафово. Борисов уточни, че терористичният акт е бил ориентиран против израелски жители, само че в него са починали и български жители и на България също е била нанесена огромна вреда.

Той напомни, че тогава се е видяло, че службите на Израел и България са работели като едно цяло.

Българският министър председател се надява, че по време на днешното разкриване на паметника-близнак ще се регистрира това, което е направил българският народ за спасяването на българските евреи по времето на Холокоста.

Бойко Борисов посочи, че е от извънредно значение другарството и доверието с Бенямин Нетаняху, тъй като Израел играе основна роля за " развързване на комплицирания възел в Близкия изток ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР