Израелският премиер Бенямин Нетаняху реши да замрази споразумението с Върховния

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху реши да замрази споразумението с Върховния
Коментари Харесай

Израел замрази сделката с ООН за изпращане на бежанци в Европа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху реши да замрази съглашението с Върховния комисариат на Организация на обединените нации за изпращане на африкански мигранти в Европа и Канада. 

Споразумението планува 16 250 бежанци да бъдат трансферирани в Европа и Канада, а 16 000 други да получат формален статут в Израел. 

Нетаняху обаче разгласи във Facebook, че е решил да премисли изискванията на съглашението и да разиска въпроса с жителите на Южен Тел Авив, където живеят доста мигранти. Заради споразумението той си навлече рецензиите на жителите на тази част от града. 

Според " Джерузалем пост " решението за заледяване на съглашението е поради напън на съдружните сътрудници на Нетаняху. 

След оповестяването на договорката водачът на " Еврейски дом " Нафтали Бенет разяснява, че Израел се е предал и ще стане парадайс за мигрантите. 

Израел би трябвало да реши ориста на към 37 000 африкански мигранти. Националистически настроените гласоподаватели упорстват те да бъдат изпратени в Руанда или Уганда. Идеята за всеобща депортация обаче провокира рецензии от правозащитни организации и Организация на обединените нации, която се контракти с Нетаняху над 16 000 души да бъдат трансферирани в европейски страни и Канада. 

От поста на Нетаняху излиза наяве, че Руанда, която е била най-вероятната дестинация за депортация на мигранти, се е отказала от съглашението и по този начин е осуетила проекта. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР