Израелският премиер Бенямин Нетаняху приветства решението на Съединените щати да

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху приветства решението на Съединените щати да
Коментари Харесай

Израелският премиер приветства решението на САЩ за Агенцията на ООН за палестинските бежанци

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху приветства решението на Съединените щати да прекратят финансирането на организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес. Според Нетаняху средствата, които Съединени американски щати в този момент отхвърлят да дадат на организацията, би трябвало да бъдат употребявани за " същинска помощ за устройване " на бежанците. Той добави също така, че техният брой е доста по-малък от данните на организацията.

Решението на Вашингтон обаче беше остро подложено на критика от ръководителя на организацията Пиер Крьохенбюел, заяви ДПА. Той уточни, че решението на Съединените щати е политически стимулирано и отхвърли изказванието на Вашингтон, че е обвързвано с метода, по който се ръководи организацията.

Агенцията беше основана след войната в Близкия изток от 1948 година, довела до възникването на еврейската страна, и има за цел да подкрепя към 700 000 палестинци, избягали или прокудени от домовете си. Днес тя дава просветителни и обществени услуги на над 5 милиона души в целия район, които към момента живеят в бежанските лагери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР