Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинското ислямистко движение "Хамас", че

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинското ислямистко движение "Хамас", че
Коментари Харесай

Израел: Хамас кара деца и жени да воюват

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна палестинското ислямистко придвижване "Хамас ", че изкарва дами и деца "на огневата линия " на израелските бойци. Изявлението му идва след гибелта на близо 60 палестинци на границата сред линията Газа и Израел, заяви ТАСС.

"Ние се опитахме да причиним допустимо минимален брой жертви, само че те се пробват да създадат по този начин, че да има жертви, с цел да се окаже напън върху Израел, което е извънредно ", съобщи Нетаняху в изявление за телевизия CBS.

"Те изкарват цивилни - дами, деца - на огневата линия за те да бъдат убити или ранени ", добави израелският министър председател, оправдавайки дейностите на бойците, които откриха огън по палестинците, протестиращи срещу откриването на посолство на Съединени американски щати в Ерусалим.



По думите на Нетаняху, в случай че "Хамас " не подтикваше хората да вземат участие в размириците, нищо сходно нямаше да се случи.

Израелският министър председател съобщи също, че всяка войска по света би реагирала по същия метод, в случай че би трябвало да отбрани границата си от хора, викащи "ние ще ви унищожим и ще нахлуем в страната ви ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР