Израелският премиер Бенямин декларира, че Израел ще се бие до

...
Израелският премиер Бенямин декларира, че Израел ще се бие до
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел няма да се съгласи на прекратяване на военните действия срещу Хамас

Израелският министър председател Бенямин заявява, че Израел ще се бие до победа против " Хамас ".

На фона на нови предизвестия от Организация на обединените нации за тежката обстановка за цивилните в Ивицата Газа, Съединените щати обявиха, че е допустимо увеличение на филантропичната помощ.

Израел няма да приключи огъня против " Хамас " в Ивицата Газа, тъй като това би означавало да се съобщи на терористите и варварите, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху.

" Точно както Съединени американски щати не се съгласиха на преустановяване на огъня след бомбардировката на Пърл Харбър, или след терористичната офанзива от 11 септември, по този начин и Израел няма да се съгласи на преустановяване на военните дейности против " Хамас " след ужасяващите офанзиви от 7 октомври ", сподели израелският министър председател.

Нетаняху цитира Библията, че има време за мир и време за война:

" Това е време за война - война за нашето общо бъдеще ".

Той удостовери публично, че в Газа е освободена пета заложничка, отвлечена от " Хамас " при нападението на 7 октомври, когато бяха убити 1400 души, а над 200 - пленени.

Израел разшири сухопътните си интервенции, което докара до нови интернационалните апели за отбрана на цивилните в Газа.

Израелските военни обявиха, че през последните няколко дни са поразили повече от 600 цели на " Хамас ". Нанесени са и въздушни удари в Ливан против шиитското придвижване " Хизбула ", съдружник на " Хамас ".

Само няколко десетки камиона с филантропична помощ са стигнали до Газа. Според Вашингтон е допустимо в анклава с население над два милиона души да влизат по 100 камиона дневно.

Израел възобнови предизвестията си към цивилното население да се придвижи от северната част на палестинската територия към южната.

Газа е " пъкъл на Земята ", съобщи палестинският представител в Организация на обединените нации Рияд Мансур.

Според палестинската страна при израелските офанзиви са починали над 8300 души.

Израелският представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан закачи жълта звезда на гърдите си по време на съвещанието на Съвета за сигурност и съобщи, че ще я носи " с горделивост ", до момента в който Съветът не осъди зверствата на " Хамас ".

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че " в Ивицата Газа се разпростира филантропична канастрофа с древен мащаби ".
ТЕМА преди 34 минути 465 преди 45 минути 417 преди 59 минути 592
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР