Израелският политически технолог и експерт по социална психология Дейвид Ейделман

...
Израелският политически технолог и експерт по социална психология Дейвид Ейделман
Коментари Харесай

Човечеството ще бъде разделено на два биологични вида

Израелският политически технолог и специалист по обществена логика на психиката Дейвид Ейделман допусна, че безусловно след две генерации ще се появи разделяне на хората на две доста отдалечени групи, които могат да се преглеждат като два разнообразни биологични типа.

Дейвид Ейделман в причините си се базира на мислите на философа Ювал Ной Харари, който споделя, че хората до 2100г. ще бъдат разграничени на касти от „ свръхчовеци “ и „ безполезни “. Това разделяне се основава на икономическото неравноправие. По-богатите ще имат свободен достъп до всевъзможни биотехнологии, които ще им оказват помощ да подобрят здравето си, тялото си и да живеят по-дълго. Освен това, те ще могат свободно да се възползват от всички преимущества на софтуерния напредък. Останалата част от популацията няма да може да си го разреши.

Ще окаже въздействие и роботизация на стопанската система. Поради обстоятелството, че огромна част от специалностите в света, където има изкуствен интелект, стават роботизирани, доста хора ще бъдат изхвърлени в периферията на стопанската система. Всички тези фактори ще доведат до обстоятелството, че икономическото неравноправие ще се трансформира в „ биологично “. Според самия Аделман, новият хайлайф няма да се нуждае от „ друга биомаса, даже и като маймуни на конвейерната лента, с огънати гърбове над плантациите или като пушечно месо за война. “

Съществуват два сюжета за такова бъдеще: оптимистичен и не доста оптимистичен. Според първия, елитът ще помогне на другите, като се ангажира с тяхното просвещение. Възможно е обаче, полукиборгите да бъдат по-строго отделени от останалата част от „ биомасата “, което ще докара до цялостно разделяне на човечеството.

Подобни прогнози към този момент бяха дефинирани от различен откривател наскоро. Всъщност не би трябвало да изключваме, че множеството механически промени, свързани с новите осведомителни технологии, могат да доведат до такова разделяне в обществената конструкция на обществото. Разбира се, належащо е да се разискват освен проучванията на техническата страна на казуса, само че и основно обществената – за измененията в обществената конструкция на обществото.

В този смисъл, политическият пълководец показва концепцията си като прогноза. Но тази прогноза би трябвало да бъде оправдана от характерни социологически данни: по райони в света, където такива процеси могат да се появят, и посредством световни проучвания. Нуждаем се от връзка сред техническите и обществените научни писания. Например, този тип проучване се прави от съветски социолози и задгранични учени.

Очевидно, процесът на такова разделяне на човечеството към този момент е необратим. Основната задача е да се понижи ролята на негативните фактори и по-късно да се развие избран механизъм. Но това ще бъде дейно едвам след изследване на всички механизми за диференциация на обществото.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР