Израелският парламент направи още една крачка към нови избори, предаде

...
Израелският парламент направи още една крачка към нови избори, предаде
Коментари Харесай

Израелският парламент направи още една крачка към нови избори

Израелският парламент направи още една крачка към нови избори , съобщи Агенция Франс Прес.

Кнесетът утвърди на първо четене законопроект за саморазпускането си със 66 гласа " за " при 44 " срещу ". Текстът към този момент мина на авансово четене през вчерашния ден, като му следва да бъде гласуван на второ и трето четене. В законопроекта се планува новите предварителни избори да бъдат създадени на 17 септември.

Израелският парламент поде самодейността за саморазпускането си, откакто договарянията за сформиране на съдружно държавно управление навлязоха в задънена улица. По закон министър председателят Бенямин Нетаняху има период до сряда - 29 май, в среднощ да образува новото държавно управление на Израел.

Основната спънка пред съставянето на новия кабинет е спор сред светската дясна партия " Израел бейтену " на Авигдор Либерман и религиозни обединения във връзка с вероятно законодателство, което да отстрани опцията за учениците в ултраортодоксалните духовни учебни заведения да отсрочват полагането на наложителната военна работа. " Израел бейтену " сложи приемането на нов закон за военната работа като изискване за присъединяване си в ново съдружно държавно управление.

Партията на Либерман има пет места в Кнесета, а религиозните обединения Шас и Обединен юдаизъм на Тората, които се опълчват на настояването на " Израел бейтену " - общо 16 депутати. За да образува съдружно държавно управление, министър председателят Нетаняху се нуждае от поддръжката и на трите партии, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР