Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху пристига днес в Брюксел, където ще

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху пристига днес в Брюксел, където ще
Коментари Харесай

Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига в Брюксел

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху идва през днешния ден в Брюксел, където ще беседва с висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини и с ръководителя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Нетаняху ще се срещне и с министрите на външните работи от Европейския съюз. Вчера Нетаняху беседва в Париж с френския президент Емануел Макрон.

В навечерието на двудневната си европейска аудиенция Нетаняху упрекна европейските водачи в двуличие и двойни стандарти. Миналата седмица висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини остро осъди решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Тя съобщи, че то би могло да ни върне към мрачни времена. Според Нетаняху Европа е жигосала решението на Тръмп, само че не и палестинските ракетни удари против Израел.

Вчера израелският министър председател се срещна в Елисейския замък с президента на Франция Емануел Макрон, който удостовери европейската позиция и разкритикува решението на Доналд Тръмп. Макрон прикани Нетаняху да даде късмет на мира и му пожела кураж в договарянията с Палестина.

Днес израелският министър председател идва в Брюксел, където първо ще беседва с Федераки Могерини, а по-късно ще взе участие в неофициална закуска на министрите на външните работи от Европейския съюз преди техния съвет през днешния ден. Очаква се той да има среща и с Жан-Клод Юнкер. Визитата на Нетаняху в Европа беше възнамерява още преди Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР