Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху беше натоварен днес да състави следващото

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху беше натоварен днес да състави следващото
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху получи мандат да състави правителство

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху беше претрупан през днешния ден да сформира идващото държавно управление, в деня след съвещания сред президента Реувен Ривлин и партиите, които влизат в Народното събрание след изборите на 23 март - четвърти в границите на две години, предадоха международните организации.

Взех решението си въз основа рекомендациите на партиите, които демонстрират, че депутатът Бенямин Нетаняху има по-голяма опция да сформира държавно управление, съобщи президентът в телевизионно послание.

Нетаняху е най-дългогодишният министър-председател на еврейската страна. Той е на власт от 2009 година, само че в този момент е изправен пред сложната задача да излезе от невижданата задънена улица и да събере задоволително съдружници за държавна коалиция.

По закон Нетаняху разполага с 28 дни, с цел да го направи, с опция за двуседмично удължение, преди президентът Ривлин да даде мандат на различен претендент или да изиска от Народното събрание да го избере.

На изборите на 23 март нито водените от Нетаняху десница и набожен блок, нито перспективният съюз на съперниците му завоюваха парламентарно болшинство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР