Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман призова да бъдат бойкотирани

...
Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман призова да бъдат бойкотирани
Коментари Харесай

Израелски министър: Бойкот срещу арабските граждани в Северен Израел

Израелският министър на защитата Авигдор Либерман прикани да бъдат бойкотирани арабските жители в регион в Северен Израел, където протестиращи влязоха в конфликти с полицията след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, предадоха международните организации.

" Призовавам жителите на Държавата Израел да спрат да влизат там, с цел да пазарят, да спрат да купуват, да получават услуги - просто протест против Уади Ара (северно арабско населено място - бел. ред.). Трябва да им създадем чувството, че не са мечтани тук ", сподели по израелското военно радио Либерман, представен от ДПА.

Вчера някои протестиращи от региона Уади Ара в Северен Израел влязоха в конфликти с полицията и хвърляха камъни по преминаващи коли, предава Българска телеграфна агенция.

Хиляди израелски араби, доста от които се разпознават като палестинци, излязоха по улиците през уикенда, с цел да стачкуват против решението на Тръмп.

Либерман още веднъж прикани израелските араби, които обитават Уади Ара, прочут и като Триъгълника, да бъдат трансферирани към палестинската власт в подмяна на израелски надзор върху обитаемоте места на Западния бряг.

По радиото министърът означи, че арабите от Уади Ара " не са част от нас " и евреите в Израел не би трябвало повече да посещават техните селища и да купуват продуктите им, заяви Асошиейтед прес.

" Надяваме се, че всичко се успокоява и че се връщаме към курса на естествения живот, без безредици и без принуждение ", добави той, представен от Ройтерс./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР