Израелският главен прокурор Авишай Манделблит обяви, че възнамерява да повдигне

...
Израелският главен прокурор Авишай Манделблит обяви, че възнамерява да повдигне
Коментари Харесай

Официални обвинения за корупция грозят Нетаняху

Израелският основен прокурор Авишай Манделблит разгласи, че има намерение да повдигне обвиняване против премиера Бенямин Нетаняху за рушвет, нарушение на доверието и измами, съобщи БГНЕС. Нетаняху обаче ще може да се отбрани в особено чуване.
Първият държавен мъж на Израел може да бъде съден по три обособени случая. Първият е за изменение на законите в страната по този начин, че телекомуникационната компания Bezeq да е спечелила доста от тях в подмяна на медиен комфорт за Нетаняху през уеб страницата Walla. Вторият случай касае дарове от милиардери за Нетаняху, а третият - отново за регулаторни промени в подмяна на огромна израелска медия.
В изказване по малкия екран няколко часа след известието на основния прокурор, Нетаняху сподели, че макар обвиняванията, възнамерява дълго време да бъде министър-председател. " Левицата знае, че не може да ни победи в изборите, тъй че през последните три години те правят невиждан лов на вещици, който има една цел: да смъкна дясното държавно управление, което управлявам ", сподели той.
Съобщението на основния прокурор идва преди изборите на 9 април, в които Нетаняху е изправен пред тежко предизвикателство от центристкия политически съюз, воден от някогашният началник на Израелските отбранителни сили Бени Ганц.
Партията " Ликуд " на Нетаняху отхвърли обвиняванията в корупция против него и нарекоха акта " политическо гонене ". " Едностранното издание на изказването на основния прокурор единствено месец преди изборите, без да се дава опция на премиера да опровергае тези подправени обвинявания, е очевидна и невиждана интервенция в изборите ", обявиха от " Ликуд ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР