Израелските военновъздушни сили са едни от най-модерните военновъздушни сили в

...
Израелските военновъздушни сили са едни от най-модерните военновъздушни сили в
Коментари Харесай

Колко мощна е израелската армия? frognews.bg

Израелските военновъздушни сили са едни от най-модерните военновъздушни сили в света, с необятна гама от комплицирани оръжейни системи. Водят се за извънредно високотехнологична войска. Според някои ранглисти Тел Авив разполага с четвъртата най-силна войска в света след Русия, Съединени американски щати и Китай. Индексът GFP за световна огнева мощност за 2023 класира Израел на 18-то място от 145 страни.

Израелската войска се състои от три клона - сухопътни сили, военновъздушни сили и военноморски сили. Притежава разнообразни задгранични и локално създадени оръжия и компютърни системи. Независимата оръжейна промишленост на Тел Авив създава оръжия и транспортни средства като серията бойни танкове Merkava, изтребители Nesher и Kfir и разнообразни дребни оръжия като щурмовите пушки Galil и Tavor и картечния револвер Uzi.

Израел също по този начин е конфигурирал вид на Samson RCWS, отдалечено ръководена оръжейна платформа, която може да включва картечници, гранатомети и противотанкови ракети на отдалечено ръководена кула, в контейнери по продължение на израелската преграда в Ивицата Газа, предопределена да попречи на палестинските бойци от влизане на нейна територия. 

Въпросът е за какво израелското разузнаване е пропуснало или " проспало ", както споделят критиците, заплахите. 

Израел е създал балони за наблюдаване, оборудвани със комплицирани камери и системи за наблюдаване, употребявани за разстройване на терористични офанзиви от Газа.

Армията също има усъвършенствано бойно инженерно съоръжение, което включва бронирания булдозер Caterpillar D9 на IDF, ракети за продупчване на минно поле Tzefa Shiryon.

Военната технология на Израел е най-известна със своите огнестрелни оръжия, бронирани бойни транспортни средства (танкове, БТР-и, бронирани булдозери и др.), безпилотни летателни апарати и ракетна техника. Голяма част от електронните системи на армията (разузнаване, връзка, командване и контрол) са създадени точно от Израел, в това число доста системи, конфигурирани на непознати платформи (особено самолети, танкове и подводници). Има и извънредно прецизни муниции. 

Железният купол

Когато приказваме за израелската войска и защита, няма по какъв начин да не споменем израелският купол - системата, която действа при всевъзможни метеорологични условия и е проектирана, с цел да прихваща и унищожава ракети и артилерийски снаряди с дребен обсег на деяние, изстреляни от разстояние от 4 до 70 км, чиято траектория приключва в обитаеми региони. Казано другояче - това е една от най-напредналите отбранителни системи в света. Железният купол употребява радар за идентифициране и заличаване на входящи закани, преди да могат да причинят вреди.

Куполът е основан, с цел да се оправи с минохвъргачки и ракети, изстреляни в Израел от относително близко разстояние от бойци в Газа и от анти-израелски бойци в Ливан, където се обитава Хизбула. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР