Израелските военни са нанесли удар по предполагаема бойна клетка в

...
Израелските военни са нанесли удар по предполагаема бойна клетка в
Коментари Харесай

Израел: Ударихме терористична клетка в Ливан

Израелските военни са нанесли удар по хипотетична бойна клетка в Ливан, сочи отчет на израелската войска, съобщи ДПА. Военните обявиха, че " терористична клетка " в прилежащата страна се е пробвала да изстреля противотанкови ракети към Израел. След това израелски танк е отвърнал на огъня. Първоначално не бе ясно дали има жертви или потърпевши при израелския удар.
Прочетете още
По-рано през днешния ден израелските сили нападнаха пост на ливанското придвижване " Хизбула ", с цел да " противодействат на опасността ", само че съответното ѝ естество не бе оповестено от армията.

В региона са били чути мощни детонации, а във военната база на Организация на обединените нации са се присъединили предупредителните сирени. Източници от Организация на обединените нации оповестиха за ДПА, че всички миротворци са се изтеглили в бомбоубежища, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Източник от ливанските служби за сигурност заяви, че израелската артилерия е блъснала региони наоколо до обитаемо място в южната част на страната, като това е довело до пожар в няколко маслинови насаждения.

От началото на войната в линията Газа на 7 октомври се стигна до голям брой трансгранични конфликти, които съставляват и най-сериозната ескалация на напрежението сред двете страни след края на Израелско-ливанската война през 2006 година Ежедневно се стига до конфликти сред израелската войска и бойците на проиранската формация " Хизбула ", която има близки връзки с " Хамас ". Има жертви и от двете страни, включително цивилни и публицисти, отбелязва ДПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР