Нямаме съмнения относно приготвянето на храната. От РЗИ разглеждат варианта

...
Нямаме съмнения относно приготвянето на храната. От РЗИ разглеждат варианта
Коментари Харесай

Директорката на детската градина с натровени 48 деца: Имаме съмнения в яйцата

„ Нямаме подозрения по отношение на приготвянето на храната. От РЗИ преглеждат разновидността натравянето да е от самите яйца. Те ни бъдат доставяни, като по-късно ги съхраняваме в хладилници при подобаваща температура ", съобщи Надя Стоянова - директорката на детската градина в Сливен, в която се натровиха 48 деца.
Прочетете още
Повръщане и стомашни болки след закуска със сандвич с яйце и сирене – това са недоволствата на 48 деца, посетили детска градина в Сливен. Сандвичите били приготвени в кухнята на детското заведение, което е затворено от здравните управляващи незабавно след случилото се.

„ Всички деца са в положително общо положение. Нямаме сведения за новопостъпили в незабавното поделение и в инфекциозното поделение. Учителите от групите поддържаха непрекъсната връзка с децата през уикенда. Все още не е открито дали е отравяне от храната ", сподели пред Нова телевизия Стоянова. Тя изясни, че пробите взети от РЗИ към момента на излезли, само че храната се подготвя в самото детско заведение, като са спазени всички условия.

По думи на шефа детското заведение работи в днешния ден, само че някои родители превантивно са спрели своите деца от визити на детската градина. „ Заедно със зам.-кмета на Сливен, е направена организация да бъде приготвена храна в друга детска градина и млечна кухня. Храната ще бъде доставена в еднократни опаковки, които по-късно ще бъдат изхвърлени ", посочи Стоянова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР