Израелските въздушни удари нанесоха удари по места в Ивицата Газа,

...
Израелските въздушни удари нанесоха удари по места в Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Палестинците в Газа смятат, че никъде не е безопасно на фона на безмилостните израелски въздушни удари

Израелските въздушни удари нанесоха удари по места в Ивицата Газа, в това число елементи на юг, които Израел беше оповестил за безвредни зони От NAJIB JOBAIN Associated Press, SAMYA KULLAB Associated Press и RAVI NESSMAN Associated Press 19 октомври 2023 година, 3:58 ч.

KHAN YOUNIS, Ивицата Газа - Израелски въздушни удари нанесоха удари по места през линията Газа рано в четвъртък, в това число елементи от юг, които Израел разгласи за безвредни зони, засилвайки страховете измежду повече от 2 милиона палестинци, хванати в капан на територията, където на никое място не е безвредно.

През съвсем две седмици, откогато Израел стартира да нападна в отговор на опустошителната офанзива на Хамас в градове в Южен Израел, въздушните удари безмилостно удряха гъсто обитаемата територия. Дори откакто Израел сподели на палестинците да изтеглят севера и да се насочат към по този начин наречените „ безвредни зони “ на юг, ударите продължиха по цялата територия. откакто Израел се съгласи в сряда да разреши на Египет да достави лимитирана филантропична помощ в Газа, първата цепнатина в тежката 11-дневна блокада. Много от 2,3 милиона поданици на Газа са понижили до едно хранене дневно и са били оставени да пият мръсна вода на фона на намаляващите ресурси.

Обявяването на проект за въвеждане вода, храна и други доставки в Газа се случиха, когато яростта от гърмежа в болничното заведение Ал-Ахли в град Газа се популяризира в Близкия изток и когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън посети Израел с вярата да предотврати по-широк спор в района.

Имаше спорни изказвания кой стои зад смъртоносната детонация в болница. Представители на Хамас в Газа упрекнаха израелски въздушен удар, като споделиха, че стотици са убити. Израел отхвърли да е забъркан и пусна вълна от видео, аудио и друга информация, която съгласно него показваше, че детонацията вместо това се дължи на отвод на ракета от Ислямски джихад, друга формация, настояща в Газа. Ислямски джихад отхвърли това изказване.

Асошиейтед прес не е проверила без значение нито едно от изказванията или доказателствата.

Видео от мястото на случая демонстрира територията на болничното заведение, осеяна с раздрани тела, доста от които дребни деца. Стотици ранени бяха откарани по неотложност в основната болница на град Газа, където лекарите, които към този момент бяха изправени пред сериозен дефицит на доставки, от време на време бяха принудени да правят интервенции на етажите, постоянно без упойка.

Повече от 1 милион палестинци са напуснали домовете си, почти половината от популацията на Газа. Много, които избягаха от севера и град Газа, откакто Израел им сподели да се изтеглят, се натъпкаха в учебните заведения на Организация на обединените нации или в домовете на родственици.

Палестинци в южния град Хан Юнис сподели, че бомбардировките са били безмилостни през нощта, като въздушни удари са блъснали няколко домове, съгласно ръководеното от Хамас вътрешно министерство. В Рафа, на границата с Египет, Израел удари няколко къщи. Медицинският личен състав в болничното заведение Насър в Хан Юнис сподели, че са получили минимум 12 мъртви и 40 ранени. удар, оповестиха от министерството. Израел е струпал войски в региона и се чака да стартира сухопътна инвазия в Газа, макар че военни чиновници споделят, че не е взето решение.

Въздушни удари удариха и три жилищни кули в ал-Захра, в зоната, на която е казано да се изтегля, сподели Министерството на вътрешните работи в Газа.

Израел сподели, че нападна бойците на Хамас, където могат да бъде в Газа и упрекна водачите и бойците на групата, че са се укрили измежду цивилното население.

Израелската войска сподели, че е умъртвила върховен палестински въстаник в Рафа, покрай египетската граница, и е блъснала стотици цели в Газа, в това число тунелни шахти, разследваща инфраструктура и командни центрове. Каза, че е блъснал десетки позиции за изстрелване на минохвъргачки, множеството незабавно откакто са изстреляли снаряди по Израел.

Палестинците изстрелват ракети по Израел от началото на борбата стартира.

Министерството на здравеопазването в Газа сподели, че 3478 души са били убити в Газа от началото на войната и повече от 12 000 са ранени, най-вече дами, деца и възрастни хора. Смята се, че други 1300 души са затрупани под руините, оповестиха здравните управляващи.

Повече от 1400 души в Израел са били убити, най-вече цивилни, убити по време на смъртоносното навлизане на Хамас в 7 октомври. Приблизително 200 други бяха отвлечени. Израелската войска сподели в четвъртък, че е уведомила фамилиите на 203 пленници.

Ударите в Газа оставиха палестинците да се усещат в непрекъсната заплаха.

Семейство Муса избяга в типично заспалия централен град Деир ал-Балах и се приюти в триетажна къща на братовчед покрай локалната болница. Но в 19:30 ч. В сряда поредност от детонации, за които се счита, че са въздушни удари, раздрусаха постройката, трансформирайки фамилния дом в планина от отломки, които съгласно тях са затрупали към 20 дами и деца.

„ Няма смисъл “, сподели Хана. „ Отидохме в Дейр ал Балах, тъй като е безшумно, мислехме, че ще сме в сигурност. “

Израелската войска сподели, че проверява.

Насилието сред Израел и екстремистите на Хизбула в Ливан също избухна през последните дни на фона на опасенията, че боевете могат да се разпространят в района. На Западния бряг, където десетки палестинци бяха убити от началото на войната, израелските сили убиха десетки палестинци през последните два дни, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето.

Сделката за приемане на помощ в Газа остана нежна.

Байдън сподели, че президентът на Египет се е съгласил да отвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, с цел да пропусне първична група от 20 камиона с филантропична помощ. Ако Хамас конфискува помощта, „ това ще завърши “, сподели той. Помощта ще стартира да се придвижва най-рано в петък, споделиха чиновници на Белия дом.

Египет към момента би трябвало да ремонтира пътя през границата, който беше посипан с кратери от израелските въздушни удари. Повече от 200 камиона и към 3000 тона помощ са ситуирани на или покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт, единствената връзка на Газа с Египет, сподели ръководителят на Червения полумесец за Северен Синай Халид Зайед.

Доставките ще влязат под наблюдението на Организация на обединените нации, сподели египетският външен министър Саме Шукри пред Al-Arabiya TV. Попитан дали чужденци и жители с двойно поданство, които желаят да изоставен, ще бъдат пропускани, той сподели: „ Докато пропускателният пункт работи обикновено и (прелезното) оборудване е ремонтирано. “

Офисът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че решението е утвърдено след искане от Байдън. В него се споделя, че Израел „ няма да осуети “ доставките на храна, вода или медикаменти от Египет, стига те да са лимитирани до цивилни в южната част на линията Газа и да не отиват при бойците на Хамас. В изказването не се загатва гориво, което е извънредно належащо за болничните генератори.

Роднини на някои от към 200-те души, които бяха взети за заложници и принудени да се върнат в Газа по време на офанзивата реагира гневно на известието за помощ.

„ Деца, бебета, дами, бойци, мъже и старци, някои със съществени болести, ранени и убити, се държат подземен като животни “, се споделя в изказване на Форума за заложници и изчезнали фамилии. Но „ израелското държавно управление глези убийците и похитителите. “

В късото си посещаване Байдън се опита да откри баланс сред проявлението на поддръжката на Съединени американски щати за Израел и в същото време ограничението на възходящата паника измежду арабските съдружници. Той също по този начин разгласи 100 милиона $ филантропична помощ за палестинците в Газа и Западния бряг.

___

Несман оповестява от Йерусалим, а Кулаб от Багдад. Журналистите от Associated Press Ейми Тейбел и Изабел Дебре в Йерусалим; Сами Магди и Джак Джефри в Кайро; и Ashraf Sweilam в el-Arish, Египет, способстваха за този отчет.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР