Израелските въоръжени сили заявиха днес, че са разкрили мрежа от

...
Израелските въоръжени сили заявиха днес, че са разкрили мрежа от
Коментари Харесай

Израел разкри мрежа от тунели на Хамас в Газа

Израелските въоръжени сили обявиха през днешния ден, че са разкрили мрежа от тунели на " Хамас ", командни центрове и ракетни установки под и наоколо до лечебни заведения в Северна Газа, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 889
" Хамас систематично употребява лечебни заведения като част от своята военна машина ", сподели пред кореспонденти основният израелски боен представител вицеадмирал Даниел Хагари.

Ислямистката формация " Хамас " отхвърля тези обвинявания и упреква Израел, че популяризира неистини, показва Ройтерс.

Хагари показа пред медиите видеоматериали, фотоси и звукови записи, които по думите му показват тактиката на " Хамас " да употребява лечебни заведения като прикритие и да пречи на цивилните да напущат зоните на сражения. Той също по този начин сподели, че над 800 ракети, изстреляни от Газа против Израел по време на войната, са паднали в анклава, при което са били убити доста палестинци.

Подкрепяната от Иран формация " Хамас " сама създава някои от своите ракети и също по този начин получава ракети от чужбина. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е допустимо думите на на Хагари да бъдат доказани от самостоятелни източници. Израел от седмици притегля вниманието към главната болница в Газа, " Аш Шифа ", обвинявайки " Хамас, че я употребява като щит за своите подземни оперативни центрове.

Хагари в този момент насочи сходни обвинявания за две други лечебни заведения в Северна Газа – финансираната от Катар болница " Шейх Хамад " и болница, издигната от организации от Индонезия.

На фрагменти от два видеозаписа за катарската болница се виждат входове на тунели на " Хамас " и бойци на " Хамас ", които стрелят по израелски бойци от вътрешността на болничното заведение, сподели Хагари. Да една сателитна фотография се виждат ракетни установки, ситуирани от другата страна на улицата против индонезийската болница, добави той.

" Те изстрелват ракети против Израел на 75 метра от болница. Защо? Знаят доста добре, че в случай че Израел нанесе удар по такава площадка за изстрелвания, болничното заведение ще бъде развалена ", съобщи Хагари.

Израелски сухопътни сили с въздушна и военноморска поддръжка обкръжиха най-големия град в Газа и се борят с бойци на " Хамас ". Войната стартира на 7 октомври, когато " Хамас " извърши набези през границата, при които бяха убити 1400 души в Израел и към 240 заложници бяха отведени в Газа. Около 9770 палестинци бяха убити, което провокира все по-голямо интернационално безпокойствие по отношение на тактиките на Израел.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР