Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че боевете в района

...
Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че боевете в района
Коментари Харесай

Израел удари повече от 150 цели на Хамас

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че боевете в региона на Хан Юнис в южната част на Газа и Магази в центъра на Ивицата не престават, като през последния ден са нанесени удари против повече от 150 цели на " Хамас ". Освен това в университет в Газа са открити доста муниции, оръжия и флагове на терористичната организация. ЦАХАЛ са направили и въздушни удари против обекти на " Хизбула " в Южен Ливан.

Войските на бригадата Голани в Магази са насочили въздушни удари против голям брой оперативни чиновници на терористичната организация и са разкрили 15 тунелни шахти. Открити са още ракетни установки, ракети, дронове и експлозиви.

Междувременно в Хан Юнис 98-ма дивизия е насочила въздушни удари против повече от 10 сътрудници на " Хамас " в тяхната зона на интервенции, твърди ЦАХАЛ. Още десетки членове на терористичната организация са били убити от елементи на 98-ма дивизия през миналия ден. Също по този начин в Хан Юнис резервисти от бригадата Кириати са разпознали сътрудник на " Хамас ", залагащ взривно устройство покрай път, употребен от войските. Той е погубен.

Израелски бойци и Израелската работа за вътрешна сигурност " Шин Бет " са открити над 80 взривни устройства в бежанския лагер в Дженин, предопределени да навредят на израелските сили, а в Таркамия в Юдея са открити почти 100 спомагателни взривни устройства, които са били унищожени.

В Ислямския университет в Газа също са открити муниции, пушки AK-47, патрони, флагове на " Хамас " и сейфове, съдържащи терористични средства. Военнослужещите са локализирали и десетки хранилища за оръжие, минохвъргачки, експлозиви, гранати и бойна техника в региона на университета.

ЦАХАЛ са направили и въздушни удари против цели на " Хизбула " в Южен Ливан тази заран и през нощта. Според израелските военни изтребител е блъснал военна постройка и друга инфраструктура, принадлежащи на терористичната формация.

По-рано тази заран израелската войска заяви, че е блъснала обект на " Хизбула " в Накура, откъдето преди този момент са били изстреляни снаряди против Израел. През нощта изтребител е блъснал боен комплекс на " Хизбула " в Кфарчуба.

Терористичната формация призна още, че техен човек е погубен при израелски удар, с което броят на убитите оперативни лица на " Хизбула " от 8 октомври насам доближи 159.

Междувременно израелски политик отстоява апела си Газа да бъде изпепелена – ден преди чуване в Международния съд по въпроса дали Израел прави геноцид, съобщи ДПА.

Нисим Ватури, десен народен представител от ръководещата партия " Ликуд ", отбрани изтритата си към този момент обява в обществената медия " Екс " от изявление за радиостанция " Хакол Барама ", която провокира отвращение в Израел и в чужбина.

Преди съвсем месец и половина Ватури написа: " Изгорете Газа в този момент и (не правете) нищо по-малко! ". В радио изявлението Ватури съобщи, че не съжалява за обявата, макар че броят на убитите палестинци от началото на войната към този момент доближава 23 210 души по данни на здравните управляващи в линията Газа.

" Казах: " Изгорете Газа. Изгори я, какво значи това? Да вляза и да я разкъсам ", отбелязва той.

Израел води война с палестинските ислямистки бойци от " Хамас ", които управляват линията Газа и на 7 октомври подредиха терористични офанзиви в еврейската страна, при които починаха над 1200 души.

" Те пристигнаха и ни изгориха, нашите деца ", сподели Ватури, като добави, че съгласно него в зоните на бойните дейности в блокираната крайбрежна линия не са останали цивилни. Агенциите за помощ се притесняват, че там се намират 100 000 души, само че Ватури не има вяра, че някой от тях е почтен.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР