Израелските сили са разделили Ивицата Газа на две части. Вече

...
Израелските сили са разделили Ивицата Газа на две части. Вече
Коментари Харесай

До часове силите на Израел навлизат в Газа, около 10 хил. са убитите палестинци

Израелските сили са разделили Ивицата Газа на две елементи. Вече има " северна Газа и южна Газа ", съобщи представителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари. Очаква се скоро израелските сили за защита да влязат в централния град на анклава в идващите часове.
Според Хагари цивилните жители към момента могат да се изтеглят на юг. Но той акцентира: " Това е еднопосочен кулоар. "
Снощи северните елементи на Газа са била обект на най-масирания ракетен обстрел от началото на войната, която Израел разгласи на " Хамас " в отговор на бруталните терористични офанзиви против страната.
Израел заяви, че единствено в последното денонощие военновъздушните му сили са атакували 450 цели на територията на анклава. Те включват тунели, военни уреди и площадки за изстрелване на противотанкови ракети на Хамас, оповестена за терористична организация от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Израел. Според източници на английската социална медия интернетът и мобилното покритие в Газа също са прекратени. 
Според здравните управляващи в Газа, които са следени от " Хамас ", броят на убитите палестинци в анклава е повишен до 9770 души. Тези данни не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници, прецизира ARD, представена от DW. 
Междувременно стана ясно, че аероплан от кралските военновъздушни сили на Йордания е съумял да достави с парашути медикаменти в Газа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР