Израелските сили обявиха, че разширяват“ наземните дейности в Северна Газа,

...
Израелските сили обявиха, че разширяват“ наземните дейности в Северна Газа,
Коментари Харесай

Израел „разширява“ войските си в Газа, Хамас ще се противопостави с „пълна сила“

Израелските сили оповестиха, че „ уголемяват “ наземните действия в Северна Газа, защото обсаденият анклав е изправен пред най-големите бомбардировки от израелски офанзиви от началото на войната.

Хамас, който ръководи линията Газа, даде обещание да посрещне офанзивите с „ цялостна мощ “ в отговор на сухопътните интервенции през нощта, като израелската войска сподели, че нейните бойци към момента са били на полето в събота сутринта.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Затъмнението на връзките в Газа поражда опасения за израелски военни закононарушения Войната на Израел против Газа в 10 пояснения Ще преобърне ли войната Израел-Хамас Близкоизточните упоритости на Китай? Израел скрито задържа хиляди изчезнали служащи от Газа: Правозащитни групи завършек на списъка

Израелските войски, подкрепени от танкове, започнаха къси нощни нахлувания в Газа в сряда и четвъртък през нощта, само че тази трета и най-голяма атака бележи ескалация на техните сухопътни маневри.

Засилените борби се случиха на фона на тежки въздушни бомбардировки и Израел, който прекъсва връзките, с цел да сътвори съвсем затъмнение на информацията, което значително отрязва 2,3 милиона души в обсадената Газа от контакт с външния свят.

Длъжностни лица на Организация на обединените нации, неправителствени организации и медии, в това число Ал Джазира, имаха усложнения да доближат до своите екипи на място.

В 07:00 GMT в събота Хани Махмуд от Al Jazeera съумя да направи репортаж онлайн от Хан Юнис в южната част на Газа.

Той разказа претърпяното от палестинците като „ най-трудната и кървава нощ от началото на тази война “.


Палестинските здравни управляващи споделят, че повече от 7326 палестинци са били убити от 7 октомври, когато Израел стартира въздушното си бомбардиране на Ивицата. Това, откакто Хамас стартира офанзива в Израел, която умъртви минимум 1405 души там.

Описвайки събитията, случили се през нощта, Махмуд от Ал Джазира сподели: „ Всичко стартира, когато израелският боен представител популяризира карта, в която се показва, че болничното заведение ал-Шифа е щабът на управлението на Хамас … Хамас по-късно отхвърли това има стаи под болничното заведение. Един час по-късно Газа претърпя цялостно затъмнение.

„ Около 19:00 ч. локално време беше осъществена огромна офанзива по море и суша, съсредоточена в северната част на Ивицата Газа, към региона на болница ал-Шифа “, сподели той.

Беше мъчно да се получи прецизен брой жертви на този стадий, само че „ чухме известия, че стотици хора са били убити в тези региони и службите за незабавна помощ не са съумели да стигнат до тях време е да помогнем “, сподели Махмуд, добавяйки, че фамилиите в южната част на Газа също не са съумели да се свържат с роднините си на север.

„ Проблемът с откъсването на Газа от външния свят накара хората да почувстват, че това може да е геноцид в развой на основаване, без те да знаят какво се е случило с техните родственици “, сподели той.

 INTERACTIVE-LIVE-TRACKER-GAZA-OCT27 -2023-1100GMT_LIVE-TRACKER

Късно в петък израелският боен представител Даниел Хагари сподели, че сухопътните сили „ уголемяват активността си “ в Газа и „ работят с огромна мощ … за реализиране на задачите на войната “. Израел е натрупал стотици хиляди бойци по границата преди предстояща по-широка наземна атака.

Израел също твърди, че е умъртвил индивида, отговарящ за въздушните интервенции на Хамас, описвайки го като един от уредниците на офанзивите от 7 октомври, само че това не е без значение доказано.

През нощта против събота бойни самолети удариха 150 тунела и подземни бункера в северната част на Газа, оповестиха военните. Обширните подземни уреди на Хамас, доста от които са ситуирани под град Газа в северната част на територията, се считат за основни цели на офанзивата.

В събота Хагари сподели, че армията „ напредва през стадиите “ на войната в Газа.

Той сподели: „ Във [военната] активност вземат участие пехотни, бронирани, инженерни и артилерийски сили, съпроводени от тежък [въздушен] огън. ”

Той също сподели, че Израел ще допусне камиони с филантропична помощ с храна, вода и медикаменти в линията Газа денем.

 Резолюция на Организация на обединените нации, призоваваща за пропуски за филантропично помирение < /p>

В петък Общото заседание на Организация на обединените нации гласува в поддръжка на необвързваща резолюция, призоваваща за неотложно филантропично помирение сред Израел и Хамас.

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО), Тедрос Адханом Гебрейесус, сподели, че спирането на тока „ прави невероятно “ колите за спешна помощ да доближат до ранените в Газа.

„ Евакуацията на пациенти не е допустима при такива условия, нито намирането на безвредно леговище “, сподели той в обява в X, известна преди като Twitter. Той сподели, че СЗО не е съумяла да се свърже със своя личен състав и здравни заведения.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР