Израелските отбранителни сили (IDF) съобщиха, че няколко войници са били

...
Израелските отбранителни сили (IDF) съобщиха, че няколко войници са били
Коментари Харесай

Израел твърди, че няколко войници са ранени след атака на Хамас в северната част на Газа

Израелските отбранителни сили (IDF) оповестиха, че няколко бойци са били леко ранени при офанзива на бойци на Хамас в северната част на Ивицата Газа. Това беше първото видимо нарушаване на примирието от началото му. Хамас отговори, като сподели, че израелците са първите, които са нарушили примирието.

Според израелската войска три взривни устройства са избухнали на две разнообразни места покрай израелските войски в северната част на Ивицата Газа " в нарушаване на споразуменията за преустановяване на огъня ". Армията споделя, че при един случай бойци са били обстрелвани и са отвърнали на огъня.

" И в двата случая силите на IDF бяха в границите на контрактуваните линии за преустановяване на огъня ", се показва в изказването на ИД.

По-рано фрагменти, излъчени от осведомителните организации, демонстрираха кълба пушек, издигащи се от северната част на палестинския анклав.

Говорител на военното крило на Хамас сподели, че техни бойци са реагирали на " явно нарушаване " на прекратяването на огъня от страна на IDF в северната част на Ивицата Газа, което докара до конфликтите.

Не се дават други детайлности.

В изказването на групата се споделя, че " Хамас се ангажира с помирение, до момента в който врагът го съблюдава " и се приканва за " напън върху окупаторите да съблюдават всички условия на примирието на земята и във въздуха ".
 Ситуацията в Газа се усъвършенства след началото на примирието, само че е належащо повече
Ситуацията в Газа се усъвършенства след началото на примирието, само че е належащо повече

Около 200 камиона с филантропична помощ идват в линията Газа всеки ден, сподели Палестинският червен полумесец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР