Израелски снайперисти убиха най-малко 21 палестинци, след като откриха огън

...
Израелски снайперисти убиха най-малко 21 палестинци, след като откриха огън
Коментари Харесай

Израелски снайперисти убиха 21 цивилни пред обсадената болница Насър в Газа

Израелски снайперисти убиха минимум 21 палестинци, откакто откриха огън по разселени цивилни, опитващи се да стигнат до болница Насър в Хан Юнис в южната част на Газа.

Хани Махмуд от Al Jazeera, репортаж от Рафах, сподели в петък, че снайперисти са обкръжили болничното заведение и са „ стреляли по всеки движещ се обект “, до момента в който хората се пробват да доближат до нея от два гъсто обитаеми жилищни квартала покрай оборудване.

„ Районът към болничното заведение е доста рисков и се трансформира в зона на бойни дейности “, сподели той, отбелязвайки, че болничното заведение е единственото място сега в Кан Юнис, където има останала вода.

Правозащитни групи обявиха, че повтарящите се офанзиви на израелската войска против медицински заведения, лекари, медицински сестри, санитари и коли за спешна помощ би трябвало да бъдат разследвани за военни закононарушения.

„ Болниците и другите медицински заведения са цивилен обекти, които имат специфична отбрана според интернационалното филантропично пра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР