Израелски и американски археолози смятат, че на брега на Галилейското

...
Израелски и американски археолози смятат, че на брега на Галилейското
Коментари Харесай

Археолози смятат, че са открили родното място на апостол Петър

Израелски и американски археолози считат, че на брега на Галилейското езеро в северната част на Израел са разкрили родното място на деятел Петър и други двама апостоли, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Мордехай Авиам от колежа Кинерет е на мнение, че двете завършили неотдавна акции за разкопки, осъществени дружно с негови американски сътрудници, са разрешили да бъде открит обектът на древноримското населено място Юлиас.

Според историка Йосиф Флавий, то е издигнато към 30 година върху руините от риболовното населено място Бетсаид на брега на Галилейското езеро. Там съгласно Евангелието, са родени и живели Петър, брат му Андрей и Филип - трима от 12-те апостоли.

Археолозите от дълго време търсят местонахождението на Юлиас, като имаха поради основно три разнообразни обекта.

"Единият от тези обекти бе разпознат като сериозен претендент, само че кандидатурата му бе сложена под въпрос в резултат на завършилите предходната седмица разкопки ", означи Мордехай Авиам.

"Те бяха осъществени на няколко километра от там, на неразучен до момента обект. Попаднахме на фрагменти от глинени съдове, монети и руини от социална баня. Това навежда на мисълта, че не става въпрос за малко населено място, а за място, което би могло да подхожда на Юлиас. Въз основа на откритите находки има огромна възможност да става дума за Бетсаид ", добави той.

Обектът се намира близо до мястото, където река Йордан се влива в Галилейското езеро. Нивото на водата в езерото преди време обаче било по-високо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР