Израелската полиция обяви, че забранява достъпа до Храмовия хълм на

...
Израелската полиция обяви, че забранява достъпа до Храмовия хълм на
Коментари Харесай

Сълзотворен газ, гумени куршуми и палки на Храмовия хълм

Израелската полиция разгласи, че не разрешава достъпа до Храмовия рид на мъже под 50-годишна възраст, за отбягване на нови вълнения след вчерашните конфликти, при които бяха ранени десетки палестинци, заяви ТАСС.

Около 50 палестинци бяха ранени в нови конфликти нощес сред израелската полиция и палестински вярващи на Храмовия рид в Ерусалим. Това се случва след прекратения 11-дневен мюсюлмански протест на посещаването му поради слагането на железни детектори от Израел, който към този момент ги демонтира.

Полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони, а палестинците замеряха униформените с камъни.





Според палестинския Червен полумесец минимум 46 палестинци са ранени, в това число от гумени патрони и нанесени им телесни повреди. Няколко души са със счупени кости. Според очевидци напрежението се изострило, откакто израелски сили затворили една от вратите към храмовия комплекс до момента в който огромен брой вярващи се опитвали да влязат.

Бяха направени оценки за сигурността и има индикации, че ще избухнат вълнения и демонстрации ", съобщи полицията в официално съобщение рано тази заран.



"Само мъжете над 50 години и дамите на всякаква възраст ще бъдат допускани в региона, а някои улици към Стария град ще бъдат с стеснен достъп ", прецизира израелската полиция.

В официалното съобщение се акцентира, че са взети всички нужни ограничения за сигурност, с цел да се попречи и отговори на всевъзможни прояви на принуждение по време на петъчната молитва в джамията Ал Акса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР