Израелската армия съобщи в понеделник, че войските са убили около

...
Израелската армия съобщи в понеделник, че войските са убили около
Коментари Харесай

Израел ликвидирал 12 000 бойци на Хамас от октомври

Израелската войска заяви в понеделник, че войските са умъртвили към 12 000 бойци на " Хамас " в Ивицата Газа от експлоадирането на войната на 7 октомври , оповестява The Times of Israel. 

Базиран в Катар чиновник на групировката съобщи, че е изгубила половината от това количество - към 6 000 бойци - по време на четирите месечен спор.

Смята се също, че " Хамас ", който има към 30 000 бойци, има и хиляди бойци, които са съществено ранени и не могат да се бият.

Данните, оповестени в понеделник от израелската войска, също разкриха, че израелските самолети са направили над 31 000 удара от 7 октомври, в това число над 1000 в Ливан и десетки на Западния бряг.
 Израел нанесе два въздушни удара в Ливан
Израел нанесе два въздушни удара в Ливан

Близо до град Газия на ливанското крайбрежие на към 60 км северно от границата с Израел

Коментарите на неназования чиновник на " Хамас " по-рано денем бяха рядко самопризнание от страна на терористичната група, че е претърпяла обилни загуби в боевете в Газа и наподобява бележат първия път , когато се прави разлика сред бойци и цивилни в броя на починалите от войната.

Служителят също предизвести, че групировката има ресурсите да продължи да се бие с Израел и е готова

южен град в линията Газа.

Израелските сили имат намерение да разширят военните интервенции в Рафах, в случай че заложниците, държани от " Хамас ", не бъдат върнати до началото на Рамазан. Свещеният месец на мюсюлманите ще стартира на 10 март и мненията на министъра от военновременното държавно управление на Израел Бени Ганц наподобяват като най-ясния краен период до момента за израелските военни дейности в южния град на Газа, покрай египетската граница, където над 1 милион разселени палестинци откриха леговище.

Бени Ганц съобщи: " Светът би трябвало да знае, и водачите на " Хамас " би трябвало да знаят - в случай че до Рамазан нашите хора, които държат като заложници, не бъдат върнати вкъщи, бойните дейности ще продължат на всички места, включително и в региона на Рафах. " Ганц прибавя, че Израел ще работи координирано, при подпомагане за евакуация на цивилните и в разговор с американските и египетските сътрудници, с цел да сведе до най-малко жертвите измежду мирното население.

Организация на обединените нации заяви че една от най-важните лечебни заведения в Газа, " Насър " в Хан Юнис, е а СЗО разгласи, че ѝ е отхвърлен достъп и даже не може да оцени обстановката.
 Европейски Съюз: Операция на Израел в Рафах ще е безспорна злополука
Европейски Съюз: Операция на Израел в Рафах ще е безспорна злополука

Няма по какъв начин да бъдат избегнати цивилни жертви

Европейският съюз предизвести Израел да не стартира атака в Рафах, оповестява " Ройтерс ".

Според министрите от Европейски Съюз това би довело до злополука за към 1,5 милиона бежанци, потърсили леговище в града в южния завършек на Газа.

" Нападение против Рафах би било безусловно пагубно, би било безсъвестно ", акцентира външният министър на Ирландия Майкъл Мартин преди среща с сътрудниците си от останалите страни членки на Европейски Съюз в Брюксел.

" Над 1,5 милиона души са натъпкани в доста дребна част на Газа. Те са изтощени, изтощени са, няма къде другаде да отидат - по какъв начин може някой да има намерение да усили тази контузия? ", възмути се той.
 Нетаняху: Израел организира интервенцията в Рафах след евакуацията на цивилни
Нетаняху: Израел организира интервенцията в Рафах след евакуацията на цивилни

Не даде индикация по кое време може да се организира офанзивата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР