Израелската армия съобщи днес, че от началото на конфликта на

...
Израелската армия съобщи днес, че от началото на конфликта на
Коментари Харесай

Израел съобщи, че е ликвидирал шестима висши функционери на Хамас

Израелската войска заяви през днешния ден, че от началото на спора на 7 октомври е ликвидирала шестима висши функционери на " Хамас " в линията Газа, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред тях са членове както на политическото, по този начин и на военното крило на ислямисткото придвижване, което ръководи палестинския анклав, написа в изказването.

В текста са посочени двама командири от " Хамас ", за които се твърди, че са забъркани в клането от 7 октомври в Южен Израел. Ликвидиран е и пълководец, отговарящ за сигурността в южната част на линията Газа. Двама от тези трима души са убити в края на предходната седмица.

Израелската войска загатва и още двама висши функционери на " Хамас ", които бяха оповестени за мъртви още предходната седмица - икономическия министър на палестинското придвижване Джауад Абу Шамала и Закария Абу Мамар, за който се твърди, че е отговарял за интернационалните връзки на групировката.

Израел упреква Шамала, че е играел значима роля в ръководството на финансите на " Хамас " и е управлявал интервенциите на придвижването против Израел.

Ликвидиран е и командирът на въздушното наблюдаване в Газа.

Задачата на израелската атака в линията Газа, с която Израел дава отговор на най-голямото в историята си проливане на кръв на свои мирни жители, е да унищожи " Хамас " в анклава, отбелязва ДПА.

Съществена част от управлението на придвижването обаче се намира не в линията Газа, а в чужбина. Например политическият лидер на " Хамас " Исмаил Хания живее в в Катар.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР