Израелската армия отново нанесе над 200 удара по цели в

...
Израелската армия отново нанесе над 200 удара по цели в
Коментари Харесай

Израел готви нахлуване в Газа с 300-хилядна армия, ЕС обяви, че няма да спре финансовата помощ за Палестина

Израелската войска още веднъж нанесе над 200 удара по цели в линията Газа тази нощ. Те бяха осъществени посредством удари от кораби, хеликоптери, както и от сушата.

Тел Авив е струпал 300 000 бойци по границата с палестинските територии.

Междувременно висшият външнополитически представител на Евросъюза Жозеп Борел прикани Израел да съблюдава интернационалното право в реакцията си след изненадващото нахлуване на Хамас. Израелският министър на защитата Йоав Галант разгласи, че страната минава към пълномащабна атака против Ивицата Газа, съобщи.

В Израел се приземи и първият аероплан с муниции, откакто Съединените щати дадоха обещание такива доставки.

Разузнавателните служби на Съединени американски щати не са имали индикации за проектите на палестинската военна формация " Хамас " да нападна Израел, съобщи Съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън възнамерява посещаване в Израел на следващия ден.

По-рано президентът Джо Байдън даде да се разбере, че Съединените щати са в непрекъсната връзка с израелските си сътрудници, както и със съдружниците си в района и по света от началото на рецесията и предизвести страни и организации " да не се пробват да се възползват от обстановката ".

Байдън също по този начин удостовери, че минимум 14 американски жители са измежду отвлечените от ислямистката организация " Хамас ". 

Броят на починалите в спора надвиши 3000. От тях израелците са 1200, жертвите от бомбардировките в Газа - над 900. Самият Хамас е изгубил най-малко 1500 бойци, настояват от Израел. Сирени за въздушна заплаха звучаха тази нощ в Тел Авив, Ашкелон и други израелски градове, които бяха обстрелвани от Хамас.

Израел би трябвало да съблюдава интернационалното право в реакцията си след нападението на Хамас, прикани висшият представител на Европейски Съюз по сигурността и външната политика Жозеп Борел. Палестинската администрация е нашият сътрудник - ние не се занимаваме с Хамас, акцентира Борел.

Външните министри от Евросъюза приканиха израелските управляващи да не стопират тока и храната за жителите на Газа и да обезпечат филантропични коридори за тези, които желаят да изоставен региона.

Повечето страни в съюза са на мнение, че помощта за Палестинската самостоятелна власт би трябвало да продължи, сподели Борел, откакто по-рано Германия, Австрия, Дания и Швеция стопираха изплащането на помощта за развиване на палестинските територии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР