Израелската армия нанесе удари по Ивицата Газа рано сутринта днес,

...
Израелската армия нанесе удари по Ивицата Газа рано сутринта днес,
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари по Газа след ракетен обстрел на град Сдерот

Израелската войска нанесе удари по Ивицата Газа рано сутринта през днешния ден, откакто през вчерашния ден вечерта от линията бяха изстреляни пет ракети към региона на Сдерот в Южен Израел, единствено няколко часа откакто Израел изтегли силите си от Дженин, заяви вестник “Джерузалем пост ”.

И петте ракети бяха прехванати от системата " Железен купол ". По данни на община Сдерот една къща в града т е била ударена от шрапнел от една от ракетите. Не се оповестява за потърпевши.

Според палестински информации обект в северната част на Ивицата Газа покрай Бейт Лахия и обект западно от град Газа са били ударени при удари на израелските Военновъздушни сили. От армията оповестиха, че са блъснали подземно оборудване, употребявано от химическото поделение на “Хамас ” за произвеждане на оръжия, както и обект на “Хамас ” за произвеждане на ракети.

Според пресслужблата на израелската войска тези ответни дейности са имали за цел да попречи на “терористичната организация “Хамас ” да се укрепва и въоръжава ". " Терористичната организация “Хамас ” носи отговорност за протичащото се в Ивицата Газа и е тази, която ще заплати за нарушаванията на сигурността против Държавата Израел. "

Ракетният обстрел е първият от Газа след интервенция " Щит и стрела " през май и пристигна малко откакто израелските сили напуснаха Дженин след близо двудневна интервенция в града на Западния бряг.

По данни на палестинското министерство на опазването на здравето минимум 12 палестинци са починали, а десетки други са били ранени при израелската интервенция в Дженин. При въоръжените конфликти по време на интервенцията в града е погубен и един израелски боец, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР