Израелската армия ликвидира двама високопоставени членове на Хамас - Джауад

...
Израелската армия ликвидира двама високопоставени членове на Хамас - Джауад
Коментари Харесай

Ликвидираха важни членове на Хамас

Израелската войска ликвидира двама високопоставени членове на " Хамас " - Джауад Абу Шамала и Закария Абу Мамар при въздушни удари в град Хан Юнис на Западния бряг, оповестиха организациите.

" Тази нощ аероплан на израелската войска ликвидира Джауад Абу Шамала, министър на стопанската система на Хамас в линията Газа. Като част от отговорностите си той координираше финансирането на тероризма във и отвън Газа ", се споделя в известието. От пресслужбата прибавиха, че Абу Шамала е управлявал редица интервенции, ориентирани против израелското гражданско население.

" Също тази нощ израелски боен аероплан нанесе удар по Закария Абу Мамар, почитан член на Политическото бюро на терористичната организация " Хамас " и началник на ръководството ѝ за вътрешни връзки. Той изпълняваше ролята на координатор на терористичните групировки от Газа. Абу Мамар беше доверено лице на Яхия Синуар (лидер на " Хамас " в Газа), взел участие е в акции против Израел и беше опасност за мирното битие на еврейската страна ", уточни израелската войска.

По-рано през днешния ден израелските въоръжени сили оповестиха началото на огромна интервенция против " Хамас " в Газа и оповестиха за удари по редица обекти на радикали в линията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Неназован представител на " Хамас " удостовери, че двамата членове на Политбюро на " Хамас " Абу Шамала и Абу Мамар са били убити нощес от израелските сили.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР