Израелска болница приложи четвърта доза от ваксината срещу COVID-19 на

...
Израелска болница приложи четвърта доза от ваксината срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Израел вече тества четвърта доза срещу COVID-19

Израелска болница приложи четвърта доза от имунизацията против COVID-19 на тестова група, съобщи Ройтерс,. Близкоизточната страна обмисля да утвърди мярката за уязвимите групи от популацията в опит да изпревари скока на инфекциите поради разновидността „ Омикрон ”.

150-те участници в изследването са медицински личен състав. Експертна група на Министерството на здравеопазването предходната седмица предложи Израел да стане първата страна, която ще предложи четвърта доза ваксина - известна още като втори бустер - на хората на възраст над 60 години, на тези с компрометирана имунна система, и на медицинските служащи.

Четвъртата игла обаче чака дефинитивно утвърждение от генералния шеф на здравното министерство Нахман Аш - доктор, чието решение, съгласно чиновници, ще бъде направено без интервенция на държавното управление. Заради терзания, свързани с неналичието на данни от проби, Аш може да промени критериите за допустимост, като увеличи възрастовия предел на 70 години и извади медицинските служащи от листата, оповестиха израелски медии. Преди година Израел беше страната, която най-бързо вкара първичните ваксини.

 

„ Преди една година през днешния ден стартира имунизацията против COVID-19 в цяла Европа. Изминахме дълъг път. Над 78% от възрастните в Европейски Съюз са към този момент имунизирани. ” Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във видеообръщение през днешния ден.

Тя изрази признателност към всички, които се на първа линия в битката против инфекцията. В същото време, акцентира, че разпространяването на „ Омикрон ” прави имунизацията още по-важна. И заключи, че слагането на ваксини е най-хубавият ни късмет да победим вируса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР