Израел заяви, че ще предприеме мерки срещу Турция, обвинявайки я

...
Израел заяви, че ще предприеме мерки срещу Турция, обвинявайки я
Коментари Харесай

Израел предприема мерки срещу Турция - нарушени са търговски споразумения

Израел съобщи, че ще предприеме ограничения против Турция, обвинявайки я в нарушение на комерсиалните съглашения сред двете страни, съобщи Агенция Франс Прес.

" Турция едностранно нарушава комерсиалните съглашения с Израел и Израел ще предприеме нужните стъпки против нея. " - това се споделя в изказване на външното министерство.
По-раноТурция разгласи, че лимитира износа си за Израел на 54 продукта, в това число доста строителни материали от стомана, желязо и алуминий, както и авиационно гориво.Това известие идва, откакто на 8 април Анкара разгласи, че Израел е блокирал турско искане за пропускане на филантропична помощ в Газа.
Ердоган, един от най-гласовитите критици на войната на Израел в линията Газа, разказва Израел като " терористична страна " и оправдава дейностите на " Хамас ", като отхвърля, че това е терористична организация.

В обществената мрежа X Израел Кац упрекна турския президент Реджеп Таип Ердоган, че " жертва турските стопански ползи в името на поддръжката си за " Хамас ".

Ръководителят на израелската дипломация, Израел Кац, е инструктирал чиновниците си да изготвят лист с спомагателни артикули, които Израел ще спре да внася от Турция, съгласно прессъобщението на министерството.

Израел също по този начин ще активизира " произраелски страни и организации в Съединени американски щати ", с цел да ги убеди да спрат да влагат в Турция и да внасят артикули от страната.

Той ще изиска също по този начин от американски конгресмени, с които поддържа контакти, да проучат опцията за налагане на наказания в сходство с американските закони за битка с протеста, се споделя в известието на министерството.

Войната сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " постави завършек на нормализирането на турско-израелските връзки през 2022 година след години на напрежение./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР