Израел започна кампания за ваксиниране срещу Ковид-19 с трета доза

...
Израел започна кампания за ваксиниране срещу Ковид-19 с трета доза
Коментари Харесай

Новият Делта вариант на Covid-19 предизвиква все повече притеснение по света



Израел стартира акция за имунизиране против Ковид-19 с трета доза на хората над 60 години. Такава беше сложена през днешния ден на президента Исак Херцог.

Новият вид делта на ковид провокира от ден на ден терзание по света и нови ограничения за противопоставяне.

Гръцките острови Миконос и Йос са на крачка от въвеждане на карантина, а други 11 също са с високи стойности на инфектирани. Смята се, че огнищата на разпространяване на вируса са събирането на хиляди младежи по заведения и частни вили.

От понеделник Кипър стартира имунизация против ковид и на деца над 12-годишна възраст в опит да реализира по-голяма отбрана на популацията. От 1 август се уголемява наложителното използване на „ безвредния пропуск ” в дребни търговски обекти и лечебни заведения

От 1 август всички пасажери, идващи в Германия, без значение от дестинацията, ще би трябвало да се подлагат на тест за ковид, в случай че не са изцяло имунизирани или не потвърдят имунитет след преболедуване.

Общоевропейско проучване стигна до извода, че анулацията на рестриктивните мерки като носене на маски и обществена отдалеченост, даже при относително висок брой имунизирани, доста покачва риска от възникването вирусни разновидности, устойчиви на имунизациите. Препоръчва се ограниченията да останат в действие до ваксинирането на всички жители.

Японското държавно управление разшири изключителната епидемиологична конюнктура в Токио, като от 2 август тя влиза в действие и за регионите към града, както и в Осака.

Китай регистрира епидемиологичен скок, който заплашва политиката без случаи на Covid-19. Увеличение в броя на инфектираните е записано до през днешния ден в пет провинции и в Пекин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР