Израел, страната, която мнозина смятаха за отличничка в справянето с

...
Израел, страната, която мнозина смятаха за отличничка в справянето с
Коментари Харесай

Д-р Орен Кобилер: Четвъртата доза ще помогне да не парализираме цялата икономика

Израел, страната, която мнозина смятаха за отличничка в оправянето с Covid-19, се готви за следващата Омикрон вълна. Хората са комплицирани от ограниченията, които ту затварят страната, ту я отварят. 

Властите привеждат в деяние нов стадий от проекта за имунизация с 4-та доза на възрастните и хората от рисковите групи. 

Страната е първата в света, която ползва 4-та доза , пробно тя е сложена на медицинския личен състав в най-голямата болница " Шиба ". 

До дни се чака броят на новозаразените в Израел да доближи 30 000 дневно, а акцията за четвъртата доза от имунизацията още не е почнала. 

" Четвъртата доза ще помогне на хората от рисковите групи, с цел да не се наложи още веднъж да сковаваме цялата стопанска система. Вярно е, че пенсионерите, които са главната рискова група, имат дребен дял в стопанската активност на страната, само че те биха могли да заемат болнични кревати, а на околните им да се наложи да вземат отпуск, с цел да се грижат за тях или да бъдат сложени под карантина, в случай че живеят дружно . Не мисля, че имунизацията е закъсняла или е безмислена ". Това каза преподавателят по имунология в университета в Тел Авив доктор Орен Кобилер. 

Интервюто на Искра Декало с д-р Орен Кобилер можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР