Израел ще обмисли ново краткосрочно прекратяване на огъня, ако може

...
Израел ще обмисли ново краткосрочно прекратяване на огъня, ако може
Коментари Харесай

Израел би обмислил ново прекратяване на огъня в замяна на още заложници

Израел ще обмисли ново краткосрочно преустановяване на огъня, в случай че може да се реализира съглашение с " Хамас " за връщане на повече от 137-те му заложници, които към момента са в плен, написа Bloomberg.

Осигуряването на освобождението на всички хванати от " Хамас " и други въоръжени групировки на 7 октомври остава цел на войната дружно с унищожаването на ислямистката въоръжена формация , сподели във вторник Ейлон Леви, представител на израелското държавно управление.

" Временна пауза, с цел да ги изведем ", ще бъде премислена, сподели той пред кореспонденти в Йерусалим.

По време на седемдневното преустановяване на огъня, което завърши на 1 декември, " Хамас " върна 110 от повече от 240 души , отведени, когато нейните бойци нахлуха от Газа и убиха към 1200 души. В подмяна към три пъти повече палестински пандизчии бяха освободени от Израел.

Прекратяването на огъня завърши, сподели Израел, когато " Хамас " се отхвърли от съглашението да върне всички дами и деца.

" Хамас ", която е класифицирана като терористична група от Съединени американски щати и Европейския съюз, към момента държи 20 дами, две момчета и 115 мъже, заяви Израел. Не е ясно дали всички са живи. Катар - който оказа помощ за последното прекъсване на боевете - сподели, че работи за обезпечаване на нова пауза.

Това не би трябвало да се преглежда като " опция на непрекъснатото преустановяване на огъня " , сподели емирът Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Доха. Леви също по този начин отбрани върха на Израел в отбраната на цивилни жители, защото рецензиите се усилват за неговите въздушни удари и наземно навлизане в линията Газа, при което бяха убити съвсем 16 000 души, съгласно ръководеното от " Хамас " здравно министерство.

Военните предизвестяват авансово за удари, допускайки детайла на изненада, сподели той.

" Разстройващо е, че опитите ни да защитим цивилни се подиграват или отхвърлят ", сподели той. " Бихме желали да потърсим по-голяма оценка за напъните, които Израел поставя за отбрана на цивилните. "

Докато израелските военновъздушни сили не престават да играят основна роля във войната, защото военните реалокират фокуса си към южната част на Газа, идната фаза на спора ще се характеризира с " борби отблизо разстояние " с батальони на " Хамас ", сподели той.

Леви наподобява удостовери проектите на държавното управление, че водачите на " " Хамас " " ще бъдат цел за ликвидиране, където и да се намират, в това число в Катар и Турция.
 Израел: Войната против Газа ще продължи 2 месеца с тази активност
Израел: Войната против Газа ще продължи 2 месеца с тази активност

Израелската войска няма да напусне региона до цялостното унищожаване на " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР