Израел призова своите граждани да напуснат “възможно най-бързо Турция, за

...
Израел призова своите граждани да напуснат “възможно най-бързо Турция, за
Коментари Харесай

Израел призова гражданите си да напуснат Турция възможно най-бързо

Израел прикани своите жители да изоставен “възможно най-бързо ” Турция, за гаранция на сигурността им, съобщи Франс прес, цитирайки изказване на израелското консулство в Истанбул.

Консулството на Израел предизвести жителите си, че се покачва степента на терористична опасност против тях в чужбина.

“В светлината на повишаването на терористичните закани против израелците в чужбина всички израелци, пребиваващи в Турция, би трябвало да заминат допустимо най-бързо ”, се споделя и в изказване на израелския Съвет за национална сигурност.

След обявените за удара на болница в линията Газа, нощес се организираха демонстрации пред израелското консулство в Истанбул и пред посолството в Анкара, съобщи Българска телеграфна агенция. Израел и Палестина се упрекват взаимно за детонацията, която лиши живота на стотици хора. Турският президент обаче Реджеп Тайип Ердоган упрекна Израел.

Палестинската министърка на опазването на здравето Май ал Кайла съобщи през днешния ден в Рамала, че от началото на израелските въздушни удари против Газа жертвите измежду палестинците са минимум 3300, а ранените са повече от 13 000, отбелязва Ройтерс, съобщи “24 часа ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР