Израел отвори границите си за първи път от 20 месеца

...
Израел отвори границите си за първи път от 20 месеца
Коментари Харесай

Израел отвори границите за ваксинирани, но не за всички

Израел отвори границите си за първи път от 20 месеца насам за задгранични туристи, имунизирани не по-рано от шест месеца с утвърдени от Световната здравна организация (СЗО) медикаменти. Това заяви израелското държавно Kan Radio, съобщи БГНЕС.

Както заяви в края на октомври пресслужбата на израелското Министерство на здравеопазването, от 1 ноември чужденците, изцяло имунизирани с Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Johnson & Johnson и Covishield, могат да влизат в страната при съблюдаване на редица условия по отношение на датите и броя на получените ваксини и бустери.

Ето изискванията:

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В Израел започнаха да анулират плануваните полети към Българи...

Последната имунизация не би трябвало да е по-стара от шест месеца. Чуждестранните жители, които дават отговор на тези условия, би трябвало също по този начин да се подложат на PCR проби 72 часа преди заминаването и на летище Бен Гурион и да останат в изолираност в Израел, до момента в който не получат негативен резултат.

За да получат позволение да влязат в Израел, чужденците " не могат да бъдат в страна, която е в алената зона във връзка с заплахата от разпространяване на ковид в продължение на 14 дни преди влизането ", показва Министерството на здравеопазването. Въпреки това пресслужбата на министерството към момента не е разгласила лист на страните, класифицирани от организацията в алената зона. Освен това туристите би трябвало да попълнят специфичен формуляр за декларация за пасажерите 24 часа преди влизане. Kan отбелязва, че в понеделник сутринта формулярът към момента не е оповестен, което към този момент прави невероятно резервирането на билети.

От март 2020 година Израел на процедура е затворена за туризъм. Влизането е допустимо единствено за завърнали се жители или чужденци със особено позволение. От май насам няколко проведени задгранични туристически групи, изцяло имунизирани с медикаменти, утвърдени от Съединени американски щати, бяха позволени в страната като част от пилотна стратегия.

Още през април Министерството на туризма на Израел заяви, че обмисля 1 юли като допустима дата, на която имунизираните туристи от няколко страни да стартират да влизат в страната самостоятелно, само че от този момент осъществяването на тези проекти беше отлагано няколко пъти заради епидемиологичната обстановка.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР