Израел нанесе вчера въздушни удари по обект, използван от екстремисти

...
Израел нанесе вчера въздушни удари по обект, използван от екстремисти
Коментари Харесай

Израел нанася удари по Газа за втори път в рамките на два дни

Израел нанесе през вчерашния ден въздушни удари по обект, употребен от екстремисти в Газа, заяви израелската войска. Това са вторите въздушни удари за два дни, нанесени, откакто палестински бойци изпратиха запалителни балони в израелски аграрни земи, а палестински протестиращи хвърляха камъни и експлозиви по бойците на оградата, разделяща Газа от Израел, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Не се оповестява за жертви при нанесените удари. По-рано през вчерашния ден израелските военни гръмнаха и раниха трима палестинци, които се бяха събрали на протест край оградата на границата сред Израел и анклава. Това е позната тактичност за палестинците в Газа, които стачкуват против 16-годишната обсада, наложена от Израел благодарение на Египет.

Израел твърди, че блокадата е нужна, с цел да се попречи на ръководещата войнствена формация Хамас да се въоръжи, напомня АП.

Това беше последният от поредицата свързани с принуждение митинги през миналата седмица, които покачиха заплахата от ескалация за първи път след късия спор през май предходната година сред Израел и палестинската въоръжена формация " Ислямски джихад ".

Протестът се състоя в под напрежение миг, тъкмо преди еврейския празник Сукот ( " Празник на шатрите " - бел.ред.) идната седмица. По време на Сукот се чака огромен брой евреи да посетят най-чувствителното свято място в Йерусалим, почитано от евреите като Храмовия рид, а от мюсюлманите - като Благородното светилище.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР