Израел нанесе удари по Ивицита Газа, след проваления опит на

...
Израел нанесе удари по Ивицита Газа, след проваления опит на
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по Ивицита Газа, след проваления опит на ООН да спре огъня

Израел нанесе удари по Ивицита Газа, след проваления опит на Организация на обединените нации да спре огъня в анклава. Според палестински източници, при офанзивата против южния град Хан Юнис са починали минимум 6 души.

Съединените щати постановиха несъгласие на резолюцията за преустановяване на огъня по филантропични аргументи, която беше препоръчана от Обединените арабски емирства. Англия се въздържа от гласоподаване. Аргументът на непрекъснатия американски представител в международната организация беше, че " прекратяването на огъня в този миг ще посее семената на последваща война ".

Израел благодари на Съединените щати за наложеното несъгласие. Палестинските управляващи нарекоха решението на Вашингтон " смъртна присъда за Газа ". Иран предизвести, че рецесията в Близкия Изток ще ескалира. Внасянето на проекторезолюцията беше предшествано от задействането на член 99 от Устава на Организация на обединените нации от генералния секретар. Рядко практикувана политика в организацията, която дава право да бъде призован Съвета за сигурност при обстановка, застрашаваща интернационалната сигурност и мир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР